Informacja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Krasnymstawie
UWAGA PRODUCENCI PRODUKCJI PIERWOTNEJ
Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące produkcję pierwotną w zakresie uprawy produktów roślinnych (owoców, warzyw, zbóż, ziół), zgodnie z art. 63 ust. 1, ust. 2 pkt 12) ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) mogą prowadzić działalność w ww. zakresie po uzyskaniu wpisu do rejestru zakładów, prowadzonego przez właściwego ze względu na siedzibę lub miejsce prowadzenia działalności, Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Podmiot działający na rynku spożywczym jest obowiązany złożyć wniosek o wpis do rejestru zakładów.
Wniosek o wpis do rejestru zakładów, prowadzonego przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Krasnymstawie, można pobrać ze strony internetowej: https://www.gov.pl/web/psse-krasnystaw w zakładce „co robimy – dokumenty i druki do pobrania – Sekcja Higieny Żywności i Żywienia” lub bezpośrednio w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Krasnymstawie, ul. Sikorskiego 3a, 22-300 Krasnystaw, od poniedziałku do piątku, w godzinach 7.30 – 15.05.
Ulotka_Pięć_kroków_do_bezpiecznej_uprawy_owoców_i_warzyw.pdf